joi, 10 februarie 2022

cai/c-ai

                   cai

Am văzut doi cai frumoși.

             

                 c-ai

Stiu c-ai să reușești.

Văd c-ai mei sunt plecați.

 

4 comentarii:

  1. Foarte folositor,cand aveam facebook si daca cineva era corectat la gramatica in mesaje,Doamne ce se mai supara! Nu vedeam un multumesc,saru' mana ceva.Imediat incepeau insultele etc Mie imi place sa invat mereu :) (bine,cai stiu cand si cum se scrie ) Sa continui cu gramatica aici,imi place mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Ana, oamenilor nu le place să-i corectezi, chiar dacă, aparent, le faci un bine, să nu mai greșească data viitoare. O iau ca pe un atac la persoană. M-am gândit să încep acest moment ortografic în ordine alfabetică, apoi să iau cuvinte mai uzuale, la care unele persoane întâmpină greutăți (copil/copii/copiii; membri/membrii; cum se scrie noștri, îmi etc). M-am gândit și să nu bag lumea în ceață cu părțile de vorbire, că oricum nu le-ar ține minte și i-aș încurca, ci să merg mai degrabă pe exemple simple. Sper să fie util. Sigur voi continua, căci și mie îmi place mult. Mulțumesc de aprecieri!

      Ștergere
    2. Vroiam sa dau like la comentariu :)))

      Ștergere

Codruț și concertele

  Și iată că a venit și primăvara mult-așteptată, atât de noi, cât și de neprețuitele noastre matracuci care abia așteptau să st...